Den Sorte hund

densortehund

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Den sorte hund af Elly Griffiths. Bogen er 13. selvstændige bind i krimiserien om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway.

Ruth Galloway er tilbage i sit lille ensomt beliggende hus – og tilbage på sin gamle arbejdsplads.

Da en gruppe lokale metaldetektor-entusiaster under en af deres skattejagter finder et lig på stranden i Norfolk, tror kriminalkommisær Harry Nelson først, at der er tale om en druknet asylansøger. Men den døde viser sig at være en ung lokal mand, der lige et blevet løsladt fra fængslet. Da der sker endnu et mistænkeligt dødsfald, tyder det på, at en morder er på spil. Snart retter opmærksomheden sig mod en afsides beliggende gård Black Dog Farm. Gården er knyttet til et gammelt sagn, der fortæller om en spøgelseshund, der viser sig for folk kort før deres død.

Metaldetektor-folkene, der fandt det første lig på stranden har også fundet en samlig bronzealdervåben og nogle knogler, så Ruth Galloway bliver tilkaldt. Snart er Ruth Galloway  og Harry Nelson igen dybt involveret i den samme efterforskning.

Jeg knuselsker serien om Ruth og Nelson. Jeg skrev i min anmeldelse af den forrige bog, at den var en af seriens hidtil bedste, og nu må jeg simpelt hen bare gentage mig selv. Den sorte hund er efter min mening også en af de allerbedste bøger i serien. Jeg læser primært serien, fordi jeg elsker at følge med i udviklingen  i den komplicerede relation mellem Ruth og Nelson. Lige præcis hvad det angår, er der smæk for skillingen i denne nye bog. Uh, jeg kan næsten ikke vente på den næste.

Jeg har tidligere anmeldt de 12 første bøger i krimiserien om Ruth Galloway: Pigen under jorden, Løgnens hus, Huset på klippen,  Døden på museet,  Det tavse vidne, De udstødte,  Stemmer fra graven,  Kvinden i blåt,  Forsvundet i mørket, Den mørke engel, Stencirklen og Lygtemændene.

Læs mere om Den sorte hund hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *