Når jeg ser dig fra en vis afstand

naarjegserdigfraenvisafstand

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Når jeg ser dig fra en vis afstand af Trine Lundager.

Kirstine er midt i sit livs krise. Hendes mand har været hende utro, og hun ved ikke, hvad der nu skal ske. Som psykolog lever hun ellers af at rådgive andre om, hvordan man  håndterer parforholdsproblemer. Men nu handler det om hendes eget parforhold, og hun føler, at gulvtæppet er trukket væk under hende.

For at få det hele lidt på afstand og tænke tingene igennem i fred og ro, søger hun tilflugt i et lejet sommerhus på en lille ø i Vadehavet. Det er uden for sæsonen og alt virker koldt og øde. Men så møder hun en ældre ravsamler, Ejvind på stranden. Det er et møde, der bliver starten på et usædvanligt venskab.

Hold da op – sikke en dejlig roman. Jeg har været fuldstændig opslugt, mens jeg har læst den. Da jeg begyndte at læse, regnede jeg med, at bogen ville handle om utroskab og svigt. Og det gør den da også. Men for mig at se handler den om relationer mellem mennesker i det hele taget. Især om venskaber. Det helt betingelsesløse og sjældne venskab, hvor man bare nyder hinandens selskab. Men også den slags såkaldte venskaber, hvor den ene giver, og den anden tager.

Bogen  er skrevet i et dejligt flydende og meget beskrivende sprog. Persongalleriet er troværdigt –  som taget lige ud af virkeligheden. Jeg har slet ikke lyst til at slippe bogens karakterer. Jeg vil så gerne vide, hvad der sker dem videre frem. Jeg er kommet til at holde af de fleste af dem.

Når jeg ser dig fra en vis afstand er en af den slags helt særlige bøger, som jeg tror, jeg vil læse igen. Nu kender jeg handlingen, men jeg vil gerne læse den en gang mere bare for at nyde sproget. Og måske opdage nuancer, jeg ikke har fået øje på i første omgang.

Bogen kan varmt anbefales.

Læs mere om Når jeg ser dig fra en vis afstand hos Alpha.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. Tak for din anmeldelse.
  Har det på præcis samme måde!
  Sproget er så fint og formfuldendt, at man føler sig kredset om.
  Små stykker af poesi formidlet i sætninger og afsnit.

  Hørte bogen på lydbog, men har nu købt bogen, fordi den har gjort et så stort indtryk at jeg selv vil læse den. Glæder mig som du til at genbesøge persongalleriet og komme tæt på dem igen🙏🏻

  1. Naturbeskrivelserne gik også rent ind hos mig. Jeg måtte endda læse lidt mer om rørdrummen, den kendte jeg kun af navn, men nu blev jeg lidt klogere 🙂 Skønt med den slags bøger, som man bare ved, man ikke er færdig med, selv om man har vendt den sidste side. Jeg glæder mig meget til mere fra denne forfatter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *