Lys over folket

lysoverfolket

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Lys over folket af Ole Tornbjerg.

I 1967 tiltræder Eskild og Gudrun stillingen som forstanderpar på Bauneholm Højskole i Nordjylland. Med sig har de deres to børn. Den yngste, datteren Siv er meget ked af at være nødt til at flytte væk fra sine vante rammer, skole og kammerater.

Eskild og Gudrun kaster sig fulde af energi og positive forventninger over opgaven som forstanderpar. Der er nok at tage fat på, for højskolens økonomi er mildt sagt dårlig. Der skal arbejdes hårdt for at tiltrække flere elever og dermed indtægter.

Snart dukker der problemer op. Både elever og lærere på stedet udfordrer det nye forstanderpar. Alkohol, hash og stoffer skaber problemer. Flere af eleverne har store personlige udfordringer. Siv trives ikke. Så alt i alt er der meget for Eskild og Gudrun at tage sig af.

Lys over folket er et ægteskabsdrama om kærlighed, frisind, magt og afmagt, og om skygger fra fortiden, der truer med at ødelægge alt.

Lys over folket tegner et meget autentisk tidsbillede. Handlingen udspiller sig i årene 1967-70. De år var på mange måder en brydningstid. Der blev gjort op med gamle normer og rammer. Det var på sin vis en ret grænseløs tid, og det kommer klart til udtryk i romanen. En virkelig god læseoplevelse.

Læs mere om Lys over folket hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *