Stemmer fra graven

stemmerfragraven

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Stemmer fra graven af Elly Griffiths. Bogen er syvende selvstændige bind i krimiserien om den herlige arkæolog Ruth Galloway.

Forlaget skriver:

Ruth Galloway tilkaldes, da et jagerfly fra Anden Verdenskrig dukker op under udgravningsarbejdet på en byggegrund. I cockpittet sidder liget af en mand, der ved første øjekast ser ud til at være flyets pilot. En dna-test viser dog, at der er tale om Fred Blackstock, en lokal aristokrat, som angiveligt blev skudt ned over Nordsøen under krigen – men i et helt andet fly. Sagen bliver endnu mere indviklet, da kriminalinspektør Harry Nelson og hans team gør et mistænkeligt fund på en svinefarm, og en af Blackstocks efterkommere tilmed bliver overfaldet. Snart må Ruth og Nelson indse, at de jagter en langt farligere gerningsmand, end de først troede.

Bøgerne om Ruth Galloway og Harry Nelson er skønne og underholdende hyggekrimier. Hver gang, der udkommer en ny bog om de to, er det næsten som at møde gode, gamle venner. Jeg holder meget af dem begge – den dejligt uperfekte og lidt introverte Ruth og den rapkæftede men altid omsorgsfulde Nelson er et herligt makkerpar. Jeg ser frem til hver eneste ny bog i serien med høje forventninger

Også denne gang levede romanen fuldstændig op til mine forventninger. Elly Griffiths forstår at kombinere en god krimi med skøn humor og en anelse kompliceret kærlighed, så det hele går op i en højere enhed.

Jeg har tidligere anmeldt de seks første bøger i serien: Pigen under jorden, Løgnens hus, Huset på klippen,  Døden på museet,  Det tavse vidne og De udstødte.

Læs mere om Stemmer fra graven hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det er en vidunderlig serie. Skøn og sjov hovedperson og omgivende sympatiske mennesker. Og spænding er der også. Du kommer til at grine af og til, i hvert fald sidde og klukke lidt. Nyd serien men start med nr. 1

    1. Ja, det er en virkelig hyggelig serie med en skøn humor. Både Ruth og Nelson er skønne karakterer, som man kommer til at holde mere og mere af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *