Stencirklen

stencirklen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Stencirklen af Elly Griffiths.  Bogen er ellevte selvstændige bind i krimiserien om den skønne arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway.

Fra Bogens bagside tekst:

Fortiden rækker ud efter arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway og kriminalkommissær Harry Nelson, da et skelet bliver fundet begravet i Saltmarsken. Sagen trækker tråde tilbage til den første sag, der bragte Ruth og Nelson sammen.

Kriminalkommissær Nelson er rystet. Han har på det seneste modtaget anonyme trusselsbreve med mystiske beskeder om, at han skal redde de uskyldige mennesker, der ”ligger begravet ved stencirklen”. Ordlyden minder ham om en række breve, han modtog for flere år siden – men afsenderen fra dengang er sidenhen død. Eller er han?

Imens arbejder Ruth Galloway på en udgravning i Saltmarsken. Men så finder man menneskeknogler begravet i jorden, og de identificeres som resterne af den 12-årige Margaret Lacey, der forsvandt sporløst for 30 år siden.

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er helt pjattet med krimiserien om Ruth Galloway  og Harry Nelson. Derfor har jeg også glædet mig til at læse denne nye bog i rækken. Heldigvis lever bogen fuldt og helt op til mine forventninger. Faktisk synes jeg, at serien bliver bedre og bedre, efterhånden som man lærer de gennemgående karakterer nærmere at kende. Relationen mellem de to skønne hovedpersoner er i mine øjne det mest spændende ved bøgerne. En kompliceret relation mellem to virkelig autentiske og gennemsympatiske karakterer – en relation med forhindringer. Også denne gang sker der ting og sager mellem de to, alt imens de samarbejder under opklaringen af forbrydelser af både ældre og nyere dato. En skøn hyggekrimi, som jeg virkelig har nydt at læse.

Jeg har tidligere anmeldt de ti første bøger i krimiserien om Ruth Galloway: Pigen under jorden, Løgnens hus, Huset på klippen,  Døden på museet,  Det tavse vidne, De udstødte,  Stemmer fra graven,  Kvinden i blåt,  Forsvundet i mørket og Den mørke engel.

Læs mere om Stencirklen hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *