Løgnens hus

loegnenshus

Jeg har læst Løgnens hus af Elly Griffiths.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Løgnens hus er andet, selvstændige bind i serien om Ruth Galloway.

Under nedrivningen af et gammelt hus i Norwich finder man et lille skelet under et dørtrin. Arkæolog og knogleekspert, Ruth Galloway tilkaldes, og sammen med kriminalinspektør Harry Nelson indleder hun en efterforskning af sagen. Det viser sig, at huset mange år tidligere har dannet ramme om et børnehjem ledet af en katolsk præst. Det viser sig også, at to børn dengang forsvandt fra børnehjemmet og aldrig blev fundet igen.

Allerede da jeg læste den første bog i serien om Ruth Galloway, faldt jeg for hendes charmerende og bramfri væsen. Det samme gjorde åbenbart den rapkæftede – og i øvrigt lykkeligt gifte – kriminalkommisær Nelson. I hvert fald udviklede deres forhold sig i Pigen under jorden fra at være strengt professionelt til noget mere venskabeligt og endda mere end det. Jeg havde på forhånd glædet mig til at finde ud af, hvordan relationen mellem de to ville udvikle sig, og jeg skal love for, at der sker ting og sager på den front i Løgnens hus.

Elly Griffiths har skabt et meget charmerende univers omkring det umage men supersympatiske makkerpar Galloway og Nelson, og genren til trods er hendes historier fortalt med et glimt i øjet.

Jeg har tidligere omtalt første bind i serien, Pigen under jorden her på bloggen.

Læs mere om Løgnens hus på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *