Skindet på næsen

skindetpaanaesen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Skindet på næsen af Lisbet Kjær Johansen.

Karen og Louise er barndomsvenner.

Karen kæmper for at få sin økonomi til at hænge sammen. Hun bor dyrere, end hun har råd til. Stik imod reglerne lejer hun sin andelslejlighed ud på Airbnb for at få nogle penge i kassen. Louise bor stadigvæk i deres fælles store lejlighed, som de flyttede ind i sammen som helt unge. Karen flyttede ud, da Louise fik mand og børn.

Louise har gang i karrieren. Lejligheden er steget voldsomt i værdi.

Karen har aldrig fået taget en uddannelse.

Nu er Louises blevet forladt af sin mand og har brug for en ven. Karen ser en mulighed for at flytte tilbage til Louise i lejligheden. Men kan det lade sig gøre?

Skindet på næsen er en fortælling om penge, venskab og privilegier og om at blive indhentet af de valg, man traf uden at ane, at de ville sætte kursen for resten af livet.

Skindet på næsen er en hverdagshistorie, der bl.a. handler om udviklingen på boligmarkedet gennem tre årtier. En udvikling, der har skabt både vindere og tabere. Bogen er samtidig en skildring af et gammelt venskab, hvor den ene part nok har været en del mere givende end den anden. Sidst men ikke mindst tegner bogen et portræt af en stilfærdig kvinde, der knokler for at klare sig, også når tingene spidser til. En rigtig fin og tankevækkende roman.

Læs mere om Skindet på næsen hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *