Sømærke

soemaerke

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sømærke af Lærke Kløvedal.

Fra bogens bagsidetekst:

Lærke vokser op med et berømt efternavn og en familie i evig bevægelse, Hun har ni sted- og halvsøskende, men føler sig mest som enebarn. Hendes far sejler på verdens syv have og fylder meget, selv om han findes meget lidt i Lærkes liv. Hendes mor flytter i kvindekollektiv i en flække i Thy og senere sammen med en ny mand. Den unge Lærke kan hverken finde sine ben i provinsens ungdomsliv eller i sin fars storfamilie af eventyrere. Først da hun flytter til København, lander hun i et liv, der føles som hendes eget.

Sømærke er en nøgtern og sanselig dannelsesberetning, der krydsklipper mellem opvækst og voksenliv, Vesterhav og storby. Om rastløshed og sult og længsel efter at finde hjem. Og om at turde møde dyb, varig kærlighed, når man er vokset op med idealet om stormfuld og forbigående forelskelse.

Sømærke er en meget stærk og tankevækkende erindringsfortælling. Jeg har været fuldstændig opslugt af bogen. Selv om historien er Lærkes egen personlige, er der så meget, der vækker genklang. Historien rammer noget. Den rummer så meget genkendeligt. Sømærke er en personlig beretning men også på mange måder et tidsbillede. Lærke Kløvedal fortæller flydende og ligefremt – helt uden falbelader. Fortællingen har rørt mig. En flot debut – et bemærkelsesværdigt talent.

Læs mere om Sømærke hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *