Min mands elskerinde

minmandselskerinde

Jeg har læst Min mands elskerinde af Sara Bouchet.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Susanne og Karl har været gift i 30 år. Nu har de købt et gammelt hus i Frankrig. De lægger planer for istandsættelsen og for et spændende nyt kapitel i deres liv sammen.

Susanne er rejst i forvejen ned til huset. Hun forventer, at Karl er på vej. Men han når aldrig frem. I stedet banker to gendarmer på Suannes dør og fortæller hende, at han er død.

Det viser sig, at Karl er faldet død om på en færge på Molslinjen. Men hvad lavede han der? Og hvorfor har han fået en parkeringsbøde i København, på et tidspunkt, hvor han skulle befinde sig i Aarhus?  Spørgsmålene er mange?

Susanne er desperat efter at finde ud af, hvorfor Karl ikke har fortalt hende sandheden om sin færden. Hun forestiller sig, at han har haft en elskerinde og indleder en intens jagt på den kvinde, der tilsyneladende har taget hendes mand fra hende. Undervejs i processen tvinges Susanne til at kigge indad og få fortrængte oplevelser og følelser frem i lyset.

Min mands elskerinde er en meget tankevækkende og interessant roman. Selve historien er både spændende og gribende, og de spørgsmål, den rejser, giver stof til eftertanke. For hvad er der egentlig plads til indenfor kærlighedens og ægteskabets rammer? Hvornår er man egoistisk og besiddende  i kærlighedens navn? Hvor meget kan man tilgive? Hvor meget kan man glemme? Og så videre. Måske er der bare ikke nogen facitliste, når det drejer sig om kærlighed.

Jeg har været fuldstændig opslugt af bogen. Personerne står knivskarpt, og man kommer let til at føle med dem hver især. Bogen rummer mange menneskelige dilemmaer, og de er beskrevet så fint og indfølende og kalder på refleksion.

Læs mere om Min mands elskerinde på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

    1. Det er en virkelig god, spændende og tankevækkende bog – den kan varmt anbefales. At dele sin kæreste med en playstation er nok ikke det værste, der kan ske 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *