Fange på livstid

fangepaalivstid

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Fange på livstid af Kristina Antivakis.

Fra bogens bagsidetekst:

Fange på livstid er historien om Danmarks hårdeste straf, fra den erstattede dødsstraffen i  1930 til de stramninger, den har undergået i nyere tid.  Gennem  ældre og nye drabssager tegner bogen  et portræt af de mennesker, der de seneste knap 100 år er blevet idømt fængsel på livstid.

Helt unikt fortæller to livstidsdømte, der afsoner lige nu, om deres liv. Hvem er de, hvad fik dem til at begå den  forbrydelse, der udløste straffen, og hvordan er det at afsone en  straf, der ikke har nogen slutdato? De dømte sætter ord på deres tanker om skyld og skam og muligheden for en fremtid.

I bogen medvirker også præsten og psykologen fra Herstedvester Fængsel. De giver os indsigt i de samtaler, de har med de indsatte, der afsoner livstid, og fortæller om de tanker, der tynger og forfølger dem.

Fange på livstid er en bog, der slet ikke kan undgå at gøre indtryk på læseren. Den giver et både skræmmende og interessant indblik i, hvad der kan ligge bag, når mennesker begår meget alvorlige forbrydelser. Beskrivelserne af de dømte og deres ofre er skrevet med både empati og respekt overfor de involverede. Det er en bog, der gør læseren lidt klogere på, hvad der kan ligge bag, når en person idømmes en livstidsdom. En bog man slet ikke kan undgå at blive berørt af.

Jeg har tidligere anmeldt Forbrydelsens sind af Tine Wøbbe og Mette Brandt-Christensen i samarbejde med Kristina Antivakis og  De siger jeg er psykopat af Tine Wøbbe i samarbejde med Kristina Antivakis

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *