Læst i oktober 2021

laestioktober2021

I oktober har jeg læst den ret pæne stak skønne bøger på billedet. Som altid har jeg bevæget mig rundt i forskellige genrer.

I ruiner af Morten Pape er den sidste bog i Amager-trilogien. Romanen beskæftiger sig både med bankkrak og folkemord, men den beskæftiger sig først og fremmest med de store dramaer, der sker helt tæt på – i familien. Bogen handler om hemmeligheder og løgne, om svigt og tab. Den handler om afmagt. En roman, der rammer som en knytnæve

Glem mig af Alex Schulman er en meget stærk og bevægende beretning om en mors alkoholisme og sønnens desperate kamp for dels at skjule misbruget for omverdenen dels at kunne nå ind til moderen bagved alkoholtågerne.

Indre kamp af Cecilie Vahl er hendes fortælling om, hvordan hun gennemførte en militær uddannelse med en psykisk sygdom i bagagen. Hudløst ærligt fortæller hun om sin tilværelse med en bipolar lidelse som følgesvend.

Kærlighedens år af Johanne Mygind er en realistisk og velfortalt historie om tre generationer af kvinder med vidt forskellige muligheder og vilkår. Den giver også et fint og rammende tilbageblik på 70’erne, da jeg selv var ung. Jeg kan genkende meget af det, der beskrives fra den periode. Når Trilles sange og Dea Trier Mørchs Vinterbørn omtales i bogen, føler jeg mig næsten tilbage i den tid. Det er ramt lige på kornet.

Forsvundet i mørket af Elly Griffiths. Bogen er niende, selvstændige bind i hygge-krimiserien om den skønne arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway. Foruden en spændende krimigåde byder bogen på masser af nyt om de gennemgående karakterer. Især er det jo spændende at følge med i relationen mellem Ruth og Harry – og der sker altså noget denne gang, skulle jeg hilse og sige. Efter min mening er Forsvundet i mørket seriens hidtil bedste bog – og det siger ikke så lidt.

Solsikkesøstrene af Martha Hall Kelly er en historisk roman om slaveri, krig og kvinder, der gør op med den vej, der er udstukket for dem. Bogen er gribende og handler om meget barske omstændigheder, men der er en undertone af selvopholdelsesdrift og ironi, som gør den til en helt speciel og rigtig god læseoplevelse.

Gidsel af Clare Mackintosh handler om Mina, der er stewardesse og skal afsted på en helt særlig flyvning. En jomfrurejse. Der vil være kendisser ombord, og masser af pressedækning, når flyet lander. Mina har byttet sig til denne tur, fordi hun trænger til at komme lidt væk fra sin mand. Han er hjemme med deres femårige datter. Gidsel er en af de mest spændende og medrivende thrillere, jeg længe har læst.

Dagene, dagene, dagene af Tone Schunnesson handler om Bibbs, der er tæt på sin 39 års fødselsdag. Hun har i mange år levet af at være influencer. Hun har også en fortid som tv-vært. Men nu er der langt mellem reklameopgaverne. Hun er for længst blevet overhalet af langt yngre modeller. Historien om Bibbs og hendes nedtur fra feteret influencer til fattig og forladt stiller skarpt på den tidstypiske jagt på likes og opmærksomhed og hele det overfladiske glansbillede-liv på de sociale medier. En underholdende og skarp fortælling med et budskab.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *