Solsikkesøstrene

solsikkesoestrene

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Solsikkesøstrene af Martha Hall Kelly.

Romanen er baseret på virkelige hændelser.

New York 1861: Georgeanna Woolsey tilhører en fremtrædende familie, men bryder sig ikke så meget om det overfladiske liv med baller og luksus, som ellers er almindeligt for en ung kvinde af hendes stand. Da den amerikanske borgerkrig bryder ud, bliver Georgy oplært til sygeplejerske og kaster sig ud i arbejdet med at pleje de sårede soldater.

I sydstaternes Maryland lever Jemma og hendes familie som slaver på en tobaksplantage. Det er et liv med hårdt arbejde, fysiske afstraffelser, ydmygelser og evig frygt. På et tidspunkt ser Jemma en mulighed for at flygte. Det er med sorg, hun rejser langt væk fra sine nærmeste, men hun må gribe chancen for at få et liv i frihed.

På et tidspunkt krydses Georgys og Jemmas veje i denne historiske roman om slaveri, krig og kvinder, der gør op med den vej, der er udstukket for dem.

Jeg har haft svært ved at slippe Solsikkesøstrene. Bogen er gribende og handler om meget barske omstændigheder, men der er en undertone af selvopholdelsesdrift og ironi, som gør den til en helt speciel og rigtig god læseoplevelse.

Jeg har tidligere anmeldt Blomstrende syrener og De forsvundne roser af Martha Hall Kelly.

Læs mere om Solsikkesøstrene hos Politikens forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *