Glem mig

glemmig

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Glem mig af Alex Schulman (Lindhardt og Ringhof).

Det er sommer, og Alex Schulman er taget op til familiens ødegård for at prøve på at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik. Hun har haft et alkoholmisbrug i mange, mange år, men nu er det nok. Alex vil have den mor tilbage, som han i glimt husker fra sin tidlige barndom. Med et smertefuldt tilbageblik på sin barndom giver forfatteren læseren indblik i det problematiske forhold mellem ham og hans mor. Man mærker hans længsel efter at genetablere den tætte relation der engang var imellem dem.

Glem mig er en meget stærk og bevægende beretning om en mors alkoholisme og sønnens desperate kamp for dels at skjule misbruget for omverdenen dels at kunne nå ind til moderen bagved alkoholtågerne. Glem mig er ligesom Overleverne af samme forfatter fuld af smerte. Alex Schulman skriver, så man tydeligt mærker sårbarheden og sorgen hos et barn, der vokser op i et familie, hvor alkohol sætter dagsordenen. En hjerteskærende, ærlig og meget vigtig fortælling om hvad alhoholmisbrug gør ved en familie.

Jeg har tidligere anmeldt Overleverne af Alex Schulman her på bloggen.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *