Klæbehjerne

klaebehjerne

Jeg har læst Klæbehjerne af Troels W. Kjær i samarbejde med Anne Mette Futtrup.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

De fleste af os har nok prøvet at gå ind i et supermarked for at købe nogle ganske få ting og så bagefter komme hjem og opdage, at man har glemt noget. Det kan også være et navn, en pinkode eller noget helt andet, man pludselig har glemt og slet ikke kan komme i tanke om.

Hvad enten det er noget vigtigt eller noget ligegyldigt, man har glemt, er det ret irriterende og somme tider vældig besværligt.

Heldigvis er der noget at gøre ved det. På samme måde, som vi kan træne vores fysik, kan vi også træne vores hukommelse. Vi skal simpelt hen sørge for at få mental træning. Træningen består i daglige udfordringer af forskellig slags. Udfordringerne er ikke store – mange af dem består bare i at gøre noget andet, end man plejer. Bare at vælge en anden vej, end man plejer, til arbejde stimulerer og udfordrer hjernen og styrker dermed evnen til at huske.

En anden god øvelse er at lave lidt hovedregning. Eller synge en sang. Det træner alt sammen vores hjerne og styrker vores hukommelse. Det er sjov, nem  og underholdende træning. Og det virker.

Bogen indeholder tests, så du kan se, hvordan det står til med din hukommelse. Der er desuden træningsprogrammer på tre forskellige niveauer, hvor du lærer teknikker og metoder til at blive bedre til at huske.

Jeg er selv i fuld gang med at øvelserne i bogen. Det er sjove og underholdende øvelser – det går faktisk som en leg.

Læs mere om Klæbehjerne på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

    1. Det er hjerneforskeren, der har skrevet bogen, der lover, at træningen virker. Jeg kan ikke selv vurdere endnu, om jeg husker bedre, men jeg synes, at øvelserne er underholdende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *