Opløst

oploest

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Opløst af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo.

Fra bogens bagsidetekst:

Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning.
 
Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer.
 
Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse. De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.

Opløst er en af den slags krimier, man slet ikke kan lægge fra sig. Man må hele tiden lige læse lidt mere, og lidt mere. Siderne vender næsten sig selv. Med andre ord – bogen er superspændende. Den er også virkelig velskrevet og fuld af troværdige karakterer og miljøer. Plottet er udspekuleret. En stribe af skræmmende hændelser og modbydelige handlinger er puttet ind i en ramme af landsbyidyl.

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo er gode krimiforfattere hver for sig – men sammen er de helt uhyggeligt gode. Jeg synes, at jeg som læser kan genkende dem begge to i Opløst, men der er også noget helt nyt – en anden energi. Der er masser af potentiale både i makkerparret Torp/Stark og i makkerparret Blædel/Nordbo – og jeg glæder mig til at høre mere om de to første fra de to sidste.

Mads Peder Nordbo har senest udgivet Kvinden med dødsmasken, og Sara Blædels seneste udgivelse er Den tavse enke.

Læs mere om Opløst hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *