Et liv forbi

etlivforbi

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&Idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Et liv forbi af Helga Flatland (Turbine).

Sigrid er læge og bor i Oslo med mand og to børn. Hendes mor, Anne har viet det meste af sit liv og sine kræfter til at passe og pleje sin syge mand. Han fik allerede som ret ung flere hjerneblødninger og blev meget plejekrævende. Sigrid har følt sig overset og svigtet gennem barndommen. Hun har lidt under, at moderen ikke havde tid og overskud til at tage sig nok af hende.

Nu er Anne, der stadig bor på familiens gård i en lille bygd, blevet alvorligt syg og har behov for hjælp. Mor og datter forsøger nu at komme til en form for forståelse på trods af de mange år med afstand. Deres mor/datter-forhold bliver nu pludselig også til et patient/læge-forhold og balancen mellem dem forskubbes.

Helga Flatland formår som få at beskrive de svære familierelationer og de små forskydninger i balancen mellem mennesker, der står hinanden nær. Et liv forbi er en meget stærk fortælling om en familie i en svær situation, som de oplever ud fra hver sit udgangspunkt, og hvor de har vidt forskellige behov. En meget intens og tankevækkende roman.

Jeg har tidligere anmeldt En moderne familie af Helga Flatland.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *