Kvinden med dødsmasken

kvindenmeddoedsmasken

Jeg har læst Kvinden med dødsmasken af Mads Peder Nordbo.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Kvinden med dødsmasken er tredje selvstændige bind i Mads Peder Nordbos spændende Grønlands-serie.

Forlaget skriver:

En mand findes død på bunden af en brønd ved de gamle vikingeruiner i Sandnæs i Grønland. Da politiet opdager, at manden for nylig er blevet dræbt af en kvinde, der har været død og begravet i mere end et halvt år, spreder frygten sig i det lille, arktiske samfund. Kan morderen være en levende død? En Qivittoq? En mytisk, grønlandsk skabning, hvis eneste mål er hævn.

Politiet retter fokus mod den unge inuitkvinde Tupaarnaq, der har siddet fængslet for drabet på sin far og nu er forsvundet. Hendes eneste ven, journalisten Matthew Cave, føler sig presset til at hjælpe med at finde hende. Han rejser til Danmark for at blive klogere på hendes fortid gennem den psykolog, der behandlede hende, mens hun sad i fængsel.

Det er virkelig en isnende og grum historie, Mads Peder Nordbo har skrevet her. Det er ikke bare en virkelig spændende krimi, det er også en roman, der sætter fokus på nogle af Grønlands alvorlige problemer. De mange børn der udsættes for seksuelle overgreb. De alt for mange selvmord. Stormagternes interesser i Grønland og hele Arktis. Det sidste er blevet ekstra aktuelt her for ganske nylig, da den amerikanske præsident gav udtryk for, at han leger med tanken om at købe Grønland.

Jeg har været meget optaget af Kvinden med dødsmasken og vil anbefale den til alle, der kan lide en rigtig spændende krimi, der også byder på en god portion socialrealisme.

Jeg har tidligere omtalt Kold angst af Mads Peder Nordbo her på bloggen.

Læs mere om Kvinden med dødsmasken på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *