Læst i januar 24

laestijanuar24

I løbet af januar har jeg læst bøgerne på billedet. I denne måned har jeg ikke læst så alsidigt, som jeg plejer. Jeg er blevet meget optaget af Katrine Wessels Kristiania-serie, så den har fyldt en hel del i januars læsning. Dog er der også blevet plads til et par krimier:

Kuglen der ikke ramte af Richard Osman er den tredje bog  i serien om Torsdagsmordklubben. Fire pensionister mødes hver uge i Torsdagsmordklubben. De har en fælles hobby. Uopklarede mordsager. Som andre løser en krydsogtværs, løser de fire venner mordgåder. Denne gang tager de fat på en ti år gammel formodet mordsag.

Jeg kan jo forstå, at Osmans hyggekrimiserie har en meget stor læser- og fanskare, så jeg kunne ikke forstå, at jeg ikke rigtig kunne blive fanget af bogen. Men på et tidspunkt lykkedes det trods alt, og jeg begyndte at kunne more mig over karaktererne og ikke mindst dialogen.

Løgnere af Trude Teige er syvende selvstændige bind i krimiserien om journalisten Kajsa Coren.

En nat bliver Kajsa ringet op af en socialarbejder fra akutafdelingen på sygehuset. Anki, en af Kajsas veninder fra studietiden opholder sig der, og har brug for støtte. De har ellers ikke haft kontakt i årevis, men Anki har ikke andre end Kajsa, hun kan henvende sig til i en nødsituation. Anki har været udsat for noget voldsomt. En ukendt mand er trængt ind i hendes hjem og har voldtaget hende.

Kajsa beslutter sig for at lave en dokumentar om Anki og voldtægten, men hemmeligheder og fortielser gør det svært for hende at stykke historien sammen. Samtidig anmeldes endnu en voldtægt.

Også i denne bog kommer den hårdt prøvede Kajsa ud for nogle dramatiske hændelser. Tempoet er højt, som det altid er i denne serie. Det ene drama afløser det andet. Man bliver helt forpustet. Løgnere er en spændende krimi, men efter min mening måske ikke helt på højde med de foregående.

Bind 5-12 i Kristiania-serien af Katrine Wessel:

Uden dig, Stolthed og bedrag, Jul i byen, Hemmeligheder og løgne, Redningen, Hvo intet vover, Frem i lyset og Duften af sommer.

Serien handler om  1880’ernes teaterverden og bohemernes Kristiania. Det er en fortælling om fire unge mennesker på tærsklen til voksenlivet, som alle må brolægge sin egen skæbne, hvis de skal klare sig i en foranderlig verden.

Det er en serie fuld af romantik, drama og intriger. Læseren lærer efterhånden karaktererne bedre og bedre at kende, og mange finder sig nok en yndlingskarakter eller to. Sproget er let og flydende og underholdningsværdien høj. Persongalleriet er farverigt og troværdigt, og hele seriens univers vældig charmerende. Jeg knuselsker Kristiania-serien og glæder mig til at læse den næste bog.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *