Det er de oprørske der svigter

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Det er de oprørske der svigter af Lise Ringhof og Erik Valeur. Bogen er den anden i Brinch-trilogien. Jeg har tidligere anmeldt den første bog i trilogien, Det er de danske som flygter.

Brødrene Jakob og Thomas Brinch vokser op i skyggen af en stor familiehemmelighed. Der er noget, der for enhver pris skal holdes skjult for drengene. Men ret tidligt får Jakob en fornemmelse af, hvad det er, han ikke må vide.

I de tidlige tressere flytter de to brødre begge væk fra Vejle, hvor de er opvokset. Thomas tager hul på en fremtid i reklamebranchen, og Jakob kaster sig ind i bøgernes verden. De to har aldrig haft et godt forhold til hinanden, og det bliver ikke bedre nu, hvor de er voksne.

I slægtens hus på Fanø mødes de to brødres morfar, Erling Brinch, med to mænd fra fortiden. Derefter ændrer hele familiens liv sig afgørende.

Jeg holder meget af slægtsromaner, og kastede mig fuld af forventning over Det er de oprørske der svigter. Af en eller anden uforklarlig grund gik jeg ret hurtigt i stå med læsningen af bogen og kunne ikke komme videre. Den blev lagt væk og endte nederst i en større bogstak. En dag kom den frem i lyset igen, og jeg fik lyst til at forsøge mig med den endnu en gang. Jeg begyndte forfra, og ret hurtigt var jeg fanget helt ind af fortællingen. Derfra vendte siderne næsten sig selv.

Bogen rummer en broget familiehistorie og maler samtidig et meget nuanceret billede af en brydningstid i vores fælles historie. Persongalleriet er stort, troværdigt og farverigt, og  man får som læser lov til at komme tæt på. En virkelig storslået roman, som jeg vil anbefale på det varmeste. Jeg glæder mig til at læse trilogiens afsluttende bind.

Læs mere om Det er de oprørske der svigter hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *