Løgnere

loegnere

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Løgnere af Trude Teige. Bogen er syvende selvstændige bind i krimiserien om journalisten Kajsa Coren.

En nat bliver Kajsa ringet op af en socialarbejder fra akutafdelingen på sygehuset. Anki, en af Kajsas veninder fra studietiden opholder sig der, og har brug for støtte. De har ellers ikke haft kontakt i årevis, men Anki har ikke andre end Kajsa, hun kan henvende sig til i en nødsituation.

Anki har været udsat for noget voldsomt. En ukendt mand er trængt ind i hendes hjem og har voldtaget hende. Samme aften flytter Anki ind hos Kajsa og hendes mand.

Kort efter dukker nogle knoglerester op i et skovområde. De stammer fra en kvinde, og man finder en guldkæde mellem hendes tænder. Kajsas mand, politikommissær Karsten Kjølås efterforsker sagen.

Kajsa beslutter sig for at lave en dokumentar om Anki og voldtægten, men hemmeligheder og fortielser gør det svært for hende at stykke historien sammen. Samtidig anmeldes endnu en voldtægt.

Også i denne bog kommer den hårdt prøvede Kajsa ud for nogle dramatiske hændelser. Tempoet er højt, som det altid er i denne serie. Det ene drama afløser det andet. Man bliver helt forpustet. Løgnere er en spændende krimi, men efter min mening måske ikke helt på højde med de foregående. Det er som om, hovedpersonen ikke fremstår helt så markant i denne bog, end hun plejer. Desuden er der et ret stort persongalleri i bogen, som godt kan være lidt vanskeligt at holde styr på. Alt i alt ikke den bedste bog i serien, men jeg er stadigvæk fan af Kajsa Coren.

Jeg har tidligere anmeldt seriens seks første bind: Alene i mørket, I dødens  hænder,   De dødes sommer,  Den tavse kvinde,  Patienten og Tilgiv aldrig.

Læs mere om Løgnere hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *