Patienten

patienten

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Patienten af Trude Teige. Bogen er femte selvstændige bind i den norske krimiserie om journalisten Kajsa Coren.

En patient på et psykiatrisk hospital hvisker kort før sin død i 1993 til sin søster: “De dræber folk her.”

Patienten, der blev kaldt Krøsus, havde været indlagt på stedet i over 50 år. En af de få, der lærte ham at kende, var en niårig pige. Hun hed Julia og var datter af en af sygehusets psykiatere. Ni år senere forsvandt Julia sporløst og blev aldrig fundet.

I 2016 bliver Kajsa Coren, der i sin tid dækkede sagen om den forsvundne pige, kontaktet af en mand, der beder hende om at kigge på sagen igen. Manden er privatdetektiv, fortæller han, men han vil ikke afsløre, hvorfor han graver i den gamle sag. Kajsa kaster sig ud i arbejdet, som hurtigt viser sig at være ret omfattende. Da en person findes død i den forsvundne piges hjemby, hvirvles Kajsa ind i efterforskningen.

Patienten er – præcis som seriens andre bøger – rigtig spændende. Det er en sammensat historie, og forbrydelserne står i kø. Som altid sker der en hel masse i Kajsa Corens liv – både professionelt og privat – og endnu en gang kommer hun under stort pres. En spændende krimi med et interessant plot og en stærk, modig og sympatisk hovedperson.

Jeg har tidligere anmeldt seriens fire første bind: Alene i mørket, I dødens  hænder,   De dødes sommer og Den tavse kvinde.

Læs mere om Patienten hos Alpha.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *