Datterens fortælling

datterensfortaelling

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Datterens fortælling af Armando Lucas Correa. Romanen bygger på virkelige hændelser.

Amanda og Julius Sternberg bor i Berlin. Han er hjertelæge, hun driver familiens boghandel. De er forældre til to små piger.

Krigen og jødeforfølgelsen  knuser deres drømme for fremtiden. Boghandlen bliver brændt. Julius bliver sendt i koncentrationslejr. Amanda forsøger fortvivlet af redde pigerne.

På et tidspunkt er hun tvunget til at træffe et meget vanskeligt valg, der betyder at hun bliver adskilt fra den ene af sine piger. Det bliver en skæbnesvanger beslutning, der kommer til at plage hende resten af livet.

I New York i 2015 modtager firsårige, franske Elise Duval en besked fra fortiden. Det er breve skrevet på tysk og med hendes mors håndskrift. Gamle hemmeligheder kommer omsider frem i dagens lys.

Datterens fortælling er en barsk beretning fra et sort kapitel i historien. Alligevel blev jeg ikke for alvor grebet af den. Jeg kunne ikke rigtig mærke bogens karakterer – især Amanda havde jeg svært ved for alvor at komme ind under huden på. Jeg havde glædet mig til at læse bogen, for jeg har læst en del bøger med samme tema og været dybt berørt. Der var derfor høje forventninger, som ikke helt blev indfriet.

Læs mere om Datterens fortælling hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *