Læst i juni 2021

laestijuni2021

I løbet af juni har jeg læst de skønne bøger på billedet.

Under bjælken af Jens Andersen tegner et nuanceret portræt af Kronprins Frederik. Bogen går tæt på kronprinsens viljestærke kamp for at forlige sig med sin skæbne og rolle. Den skildrer hans mange kampe med sig selv og sine omgivelser og følger den personlige rejse fra genert dreng til rebelsk ung mand, frømand, ægtemand og far til fire.

Døden mellem Linjerne af Elly Griffiths er første selvstændige bind i serien om kriminaloverbetjent Harbinder Kaur. En spændingsfyldt krimi af forfatteren til de populære bøger om Ruth Galloway.

Opløst af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo er en af den slags krimier, man slet ikke kan lægge fra sig. Man må hele tiden lige læse lidt mere, og lidt mere. Siderne vender næsten sig selv. Med andre ord – bogen er superspændende. Den er også virkelig velskrevet og fuld af troværdige karakterer og miljøer. Plottet er udspekuleret.

Lenni og Margots et hundrede år af Marianne Cronin er historien om et helt særligt venskab mellem to vidt forskellige kvinder. Den ene er helt ung, den anden er gammel. De er begge alvorligt syge. Historien er gribende og meget, meget smuk. Den er fuld af både alvor og sjov. Det er en af de fineste fortællinger om kærlighed, tab, mod og venskab, jeg længe har læst.

Solen er så rød af Henriette Houth er en fortælling, der rummer en masse smerte. Det er en roman, der har fokus på tunge emner som utroskab, skilsmisse, alkoholisme, depression, anoreksi og selvmord. En velfortalt og gribende fortælling om at vælge livet på trods af sorg, tab, fortielser og skyldfølelse.

Den usynlige pige af Lisa Jewell er en af de bedste og mest spændende krimier, jeg har læst længe. Forfatteren formår på en helt særlig måde fastholde sine læsere fra første til sidste side i sine krimier. I Den usynlige pige går det hele op i en højere enhed. Persongalleriet er både interessant, originalt og overbevisende. Selve historien er bygget op over temaer som utroskab, tab, svigt og overgreb. Det hele spindes på mesterlig vis sammen til en meget spændende og nervepirrende læseoplevelse.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *