Lad mig dø

ladmigdoe

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Lad mig dø af Clare Mackintosh.

Anna har mistet begge sine forældre. De begik selvmord med ganske få måneders mellemrum. Først hendes far. Så hendes mor. Anna har svært ved at acceptere, at hendes forældre har valgt at dø. Hun er selv lige blevet mor og har utrolig svært ved at forstå, at nogen  frivilligt kan forlade sit barn.

På årsdagen for moderens selvmord modtager Anna et kort, der overbeviser hende om, at hendes forældre ikke begik selvmord. Hun er sikker på, at de blev myrdet. Hun går til politiet med sin mistanke.

Lad mig dø er en roman med mange facetter. Udover at være en velskrevet og spændende thriller med et virkelig udspekuleret plot udmærker bogen sig ved at berøre forskellige lidt tabubelagte problematikker. Blandt andet har en af bogens karakterer vanskeligt ved at forestille sig et meningsfuldt liv efter arbejdslivets ophør. En anden karakter har en alvorlig psykisk lidelse. En drikker for meget. Og en er voldelig. Alle karakterer er skildret troværdigt. Jeg har været helt opslugt af bogen og har haft virkelig svært ved at lægge den fra mig. Gang på gang har handlingen taget en drejning, der har overrasket mig og opretholdt spændingen.

Jeg har tidligere anmeldt Når det er slut af Clare Mackintosh.

Læs mere om Lad mig dø hos Forlaget Aronsen.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *