Fra blokken

frablokken

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Fra blokken af Jonas T. Bengtsson.

Danny, Malik og Christian er vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De har været bedste venner, men nu er det længe siden, de har set hinanden. Danny har siddet inde i lang tid, og i mellemtiden er de to andre gået andre veje. Christian er blevet politimand og har fået kone og børn. Malik læser til tandlæge og hjælper til i sin fars restaurant i fritiden

Da Danny bliver prøveløsladt, glæder han sig til så hurtigt som muligt at se sine to gamle venner igen. Men ingen har set Malik i et stykke tid. Ingen ved, hvor han er. Selv om Christian er politimand, ser han sig ikke i stand til at gøre noget for at opspore Malik. Så Danny sætter sig for at finde vennen på sin egen måde.

Man kan tage drengen ud af blokken. Men man kan ikke tage blokken ud af drengen.

Fra blokken er en barsk fortælling fra et hårdkogt, kriminelt miljø. Den er virkelig velskrevet og karaktererne er meget overbevisende og troværdige. Jeg har været totalt opslugt af fortællingen og har læst den nærmest uden pauser. Bogen var næsten umulig at lægge fra sig, og nu hvor sidste side er vendt, kører historien stadigvæk i mine tanker. Den har gjort indtryk og bragt mange følelser i spil.

Læs mere om Fra blokken hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *