Læst i maj 2020

laestimaj2020

Reklame – bøger modtaget som anmeldereksemplarer.

I løbet af maj har jeg læst en stak virkelig gode bøger. Det har faktisk været en helt usædvanligt god måned, hvad læsestof angår.

Onde piger af Alex Marwood er en krimi helt udover det sædvanlige. Den er nemlig ikke bare en krimi – den er så meget mere. Onde piger er ikke alene spændende, men også en gribende fortælling om svigt, social ulighed og om aldrig at blive færdig med at sone sin skyld. Bogen tegner et meget troværdigt billede af et miljø, som ikke just kan beskrives som værende på livets solside.

Hungerhjerte af Karen Fastrup er en intens, medrivende og yderst vedkommende roman om et forløb med psykisk sygdom. Læseren møder Karen på et tidspunkt, hvor hun bryder sammen og bliver akut indlagt på en psykiatrisk afdeling. Senere fortæller Karen, hvad der er sket i hendes liv i tiden før indlæggelsen, ligesom der bogen igennem er tilbageblik på forskellige hændelser og oplevelser fra hendes barndom.

Et mere enkelt liv af Anna Fredriksson er andet bind i forfatterens store familiefortælling om mødre og døtre. Romanen er en varm og dejlig fortælling om tilgivelse og forsoning og om at turde indgå i nære relationer uden at behøve at give slip på sine personlige drømme.

Satans sommer af Kim Faber og Janni Pedersener andet selvstændige bind i krimiserien om Martin Juncker og Signe Kristiansen. Der er spænding og højt tempo hele vejen igennem samtidig med, at man som læser får lov til at lære både Signe og Juncker bedre at kende. De er begge to fulde af hemmeligheder.

Villa Serenas hemmelighed af Domenica de Rosa er en skøn, romantisk og stemningsfuld historie. Tonen er let og humoristisk, og personskildringerne farverige og rammende. Siderne vender næsten sig selv i denne dejlige og hyggelige feel good-roman.

Vildskud af Julie Hastrup er ottende bind i krimiserien om drabsefterforsker Rebekka Holm. Jeg er kæmpestor fan af Julie Hastrups bøger om Rebekka Holm. De er allesammen så spændende og velskrevne. Jeg troede egentlig ikke, at serien kunne blive bedre, men det kunne den alligevel. For Vildskud er i en liga for sig. Det er en utrolig spændende og intens roman om sorg, hævntørst og selvtægt.

En pige uden lige af Marc Levy er en rigtig sød kærlighedshistorie. Tonen i romanen er let, afslappet og fuld af humor. Jeg må sige, at jeg har været godt underholdt af denne varme, underfundige og ret sjove historie.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *