Onde piger

ondepigerReklame – bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Onde piger af Alex Marwood.

Onde piger handler om Amber og Kirsty. Amber gør rent i en forlystelsespark og Kirsty er freelancejournalist.

Den dag, de mødte hinanden for første gang, blev skæbnesvanger for dem begge to. Dengang var de kun elleve år, og før dagen var til ende, var de anklaget for at have begået en frygtelig forbrydelse.

De mødes igen ved et tilfælde 25 år senere. Kirsty skal dække en sag om en række mord og overfald på kvinder, der er sket i en lille ferieby ved den engelske sydkyst. Under sin research støder hun på Amber, der bor og arbejder i byen.

De to kvinder har ikke set hinanden siden den skæbnesvangre dag, da de bare var et par forskræmte børn. De er begge to for længst begyndt på et helt nyt liv. De har hver især en mand, som intet kender til deres fortid, og Kirsty har to børn, som heller ikke er indviet i den grusomme hemmelighed. Men nu hvor politiet, pressen og lokalsamfundet har kastet sig ind i jagten på kvindemorderen, bliver de to kvinder bange for, at deres fælles hemmelighed skal blive afsløret.

Det er længe siden, jeg har været så opslugt af en bog. Onde piger er en krimi helt udover det sædvanlige. Den er nemlig ikke bare en krimi – den er så meget mere. Onde piger er ikke alene spændende, men også en gribende fortælling om svigt, social ulighed og om aldrig at blive færdig med at sone sin skyld. Bogen tegner et meget troværdigt  billede af et miljø, som ikke just kan beskrives som værende på livets solside. Karaktererne er overbevisende, og sproget er præcist og farverigt og driver læseren videre og videre, til sidste side er vendt. Onde piger er en læseoplevelse, jeg vil huske længe.

Onde piger er udgivet på Forlaget Hoff & Poulsen.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *