Vildskud

vildskud

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Vildskud af Julie Hastrup. Bogen er ottende bind i krimiserien om drabsefterforsker Rebekka Holm.

Johanna og hendes mand har mistet deres yngste barn under en ferie i Italien. Johanna bryder helt sammen og kan slet ikke samle stumperne af sit liv op igen. Derfor deltager hun i en sorggruppe.

En dag begynder en ny i gruppen. Det er Mille, der har mistet sin søster. Mille er fuld af hævntørst. Hun ønsker virkelig at hævne sig på den person, hun mener, er skyld i søsterens død. Milles hævntørst ændrer noget i sorggruppen. Det er som om, den smitter.

Rebekka Holm kæmper i sit privatliv med at rumme og acceptere, at hendes kæreste, Niclas er helt forandret. Han er ikke længere er den samme, som han var, før han blev udsat for et drabsforsøg. Måske bliver han aldrig den samme igen.

En dag bliver Rebekka kontaktet af en barndomsven. Han fortæller, at han er bekymret for sin søn, Elias, der i et stykke tid har modtaget trusler i form af anonyme breve og telefonopringninger. Da Elias forsvinder, bliver sagen pludselig meget bekymrende.

Jeg er kæmpestor fan af Julie Hastrups bøger om Rebekka Holm. De er allesammen så spændende og velskrevne. Jeg troede egentlig ikke, at serien kunne blive bedre, men det kunne den alligevel. For Vildskud er i en liga for sig. Det er en utrolig spændende og intens roman om sorg, hævntørst og selvtægt. Karaktererne er interessante og står knivskarpt, og man kan sætte sig ind i deres tanker og følelser. Romanen er slet ikke til at lægge fra sig, før sidste side er vendt. Den er både spændende, vedkommende og overraskende – og giver stof til eftertanke.

Der er kun en enkelt lille ting at sætte en finger på ved denne yderst vellykkede krimi. Der er lige lovlig mange små skønhedsfejl, der kunne have været fanget i en grundigere korrektur. Det gnaver lidt som en lille sten i skoen, men kan heldigvis på ingen måde ødelægge den fremragende læseoplevelse.

Jeg har tidligere anmeldt Blodspor og Mirakelmanden – andre bind i serien om Rebekka Holm.

Læs mere om Vildskud hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *