Hungerhjerte

hungerhjerte

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Hungerhjerte af Karen Fastrup.

Læseren møder Karen på et tidspunkt, hvor hun bryder sammen og bliver akut indlagt på en psykiatrisk afdeling. Senere fortæller Karen, hvad der er sket i hendes liv i tiden før indlæggelsen, ligesom der bogen igennem er tilbageblik på forskellige hændelser og oplevelser fra hendes barndom.

I bogen skildres op- og nedture på Karens vej frem mod den dag, hvor hun er rask igen. Der tegnes et billede af medpatienter og behandlere i det psykiatriske behandlingssystem. Der er gengivelser af andre menneskers reaktion, når Karen fortæller dem, at hun har en psykiatrisk diagnose.

Hele historien er meget personlig og fortalt med både stort mod og hudløs ærlighed. Psykisk sygdom er stadig et tabubelagt emne, derfor en denne bog så vigtig. Den giver en stemme til en sårbar gruppe, der sjældent har overskud til at fortælle om den virkelighed, der er deres.

Alle kan rammes af psykisk sygdom, og mange kan heldigvis blive raske igen – det er et af bogens vigtige budskaber. Hungerhjerte er en intens, medrivende og yderst vedkommende roman, som jeg har været meget opslugt og berørt af, og som jeg vil anbefale på det varmeste.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *