Kunst eller …

Busskurene i Næstved og omegn er ved at blive peppet op. Som jeg har forstået det, sker det bl.a. for at gøre skurene til et positivt og inspirerende sted at vente.

Jeg talte med min ældste søn over Skype i aftes og fortalte ham, at vi tidligere på dagen havde set en fyr bevæbnet med spraymaling i alle mulige farver i færd med at give et busskur her i lokalområdet en overhaling.

Min søn fortalte mig i den forbindelse, at han har en lille sjov erindring om et af busskurene her i byen. Det var dengang han lige var begyndt at gå i skole, han kunne endnu ikke læse. Han gik en tur sammen med min mor, og de kom forbi busskuret. Min søn så, at der var skrevet noget på busskuret og spurgte sin mormor, hvad der stod. Hun fortalte ham, at der stod Røv og nøgler.  Han kunne ikke lige umiddelbart forstå, hvad det skulle betyde, så det havde han spekuleret noget over, fortalte han mig. Det er sikkert derfor, han stadig – efter mere end 30 år – husker episoden, som jeg i øvrigt ikke havde hørt om før.

Med den lille historie i baghovedet tillader jeg mig at vise et af de nymalede busskure her og spørge: Kunst eller røv og nøgler?

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Kunst! Jeg er vild med den flotte graffiti, man kan se visse steder – også på motorvejsafskærmninger, og jeg synes det er langt mere spændende end de kedelige, grå flader 🙂

  1. Ellen : Jeg er lidt i tvivl – jeg synes, at noget af det er rigtig flot, men jeg synes også, det kan blive lidt for meget.

 2. Jeg må sige, at jeg langt foretrækker et så farvestrålende busskur fremfor de kedelige grå, som er oversprayed med tilfældig graffiti og forskellige tags.
  Rigtig god mandag!

  1. Madame : Jeg håber, at de fleste vil være enige med dig, for så bliver forvandlingen af skurene jo mest til glæde 🙂

 3. For mig er det klart et festligt indslag i gadebilledet, og hvorfor ikke gøre en dyd ud af noget som alligevel ville være blevet overmalet af tilfældig og grim graffiti.

  1. Dorit : Skurene er i hvert fald hverken grå eller kedelige mere. De er både farverige og iøjnefaldende, og ikke to er ens 🙂 Jeg kan faktisk godt lide de forskellige statements, der plejer at blive skrevet den slags steder, og de vil utvivlsomt dukke op igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *