Læst i december 2021

laestidecember2021

I løbet af december har jeg læst bøgerne på billedet. Som altid har jeg bevæget mig lidt rundt i forskellige genrer:

Sange om krig og kærlighed af Santa Montefiore. Bogen er første bind i trilogien Slotskrøniken. I begyndelsen af 1900-tallet er engelsk-irske Kitty, der er barnebarn af lord og lady Deverill, bedste venner med Bridie, der er er datter af lady Deverills kokkepige. Pigerne, der kommer fra vidt forskellige kår vokser op i det naturskønne landskab ved Castle Deverill i det vestlige Irland. De forelsker sig begge tidligt – i den samme dreng, Jack O’Leary.

Den slags små ting af Claire Keegan er en kortroman. Men selv om det er en lille bog, byder den på en stor læseoplevelse. Det er sådan en fin og rørende historie om næstekærlighed. Bogen kalder på eftertanke. Bill Furlong og hans familie har travlt i dagene op til jul. Mens hans kone og fem døtre gør klar til familiens festmåltid, skal kulhandleren Bill ud med leverancer til hele byen.

Jeg er hvad jeg husker af Peter Øvig er en selvstændig fortsættelse af Min mor var besat. Foruden fortsættelsen af forfatterens personlige historie rummer bogen en masse fakta om elektrochok eller ECT, som behandlingen benævnes. Forfatteren bevæger sig hele vejen rundt om emnet, og fortæller nuanceret om behandlingen og dens effekt og bivirkninger.

Malstrøm af Helle Mogensen er andet bind i serien om Anne Lebæk. Psykolog Anne Lebæk går en aften forbi sin venindes hjem på vej hjem fra arbejde. Hun går indenfor og finder en ung kvinde dræbt i husets soveværelse.

Dagen er nær af Ninni Schulman. Bogen er syvende og sidste, selvstændige bind i Hagfors-serien. Nogle dage før juleaften bliver Harry og Inga Tynning fundet brutalt myrdet i deres hjem lidt uden for Hagfors. Huset er endevendt, og der mangler penge og smykker. Det ældre ægtepar ser ud til at have levet et stilfærdigt liv uden nogen fjender eller uvenner, og politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander i spidsen, mistænker, at det er et indbrud, der er endt fatalt.

Det er en af de bedste krimier, jeg har læst længe. Bogen er spændende fra start til slut. Desuden er den utroligt velskrevet og med masser af nyt om de gennemgående karakterer, som alle er troværdige og autentiske. Der er mange, der har noget på spil i denne historie, og mange problematikker at tage stilling til. Du kan netop nu deltage i en konkurrence her på bloggen, hvor du kan vinde et eksemplar af bogen.

Alene i mørket af Trude er første bind i krimiserien om tv-journalisten Kajsa Coren. Et ældre ægtepar bliver fundet dræbt på en gård i den lille by Asker uden for Oslo. Tv-journalisten Kajsa Coren bliver sendt til gerningsstedet. Egentlig arbejder hun på en anden sag, der handler om omsorgssvigt og overgreb på børnehjemsbørn. Men hun kan ikke lade være med at spekulere over dobbeltdrabet, og efterhånden får hun en fornemmelse af, at der på en eller anden måde er en forbindelse mellem de to sager. Denne krimiserie kommer rigtig godt fra start.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *