Jeg er hvad jeg husker

jegerhvadjjeghusker

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Jeg er hvad jeg husker af Peter Øvig (Gyldendal).

Forlaget skriver:

På forhånd frygtede han elektrochok som sit værste mareridt. Men behandlingen viste sig mirakuløs.

I januar 2018 blev Peter Øvig helbredt fra en svær psykotisk depression på Rigshospitalets lukkede afdeling. Først bagefter gik det op for ham, hvor store omkostninger sygdommen havde haft for ham selv og hans nærmeste. I en lang periode ville hans fjortenårige søn ikke se ham.

I de tre år siden helbredelsen har Peter Øvig gravet i, hvad depression og elektrochok har gjort ved ham. Undersøgelsen fører ham fra hans ungdoms antipsykiatri til tredivernes slagtehaller i Rom og videre over CIA’s eksperimenter med hjernevask frem til den nyeste forskning i erindring. Han opdager, at vi måske selv digter, hvad vi husker.

Under arbejdet med Jeg er hvad jeg husker må Peter Øvig ændre sit syn på ikke bare psykisk sygdom, men også sine nærmeste – og sig selv. ”Jeg er blevet en anden”, konstaterer han i bogen, ”og jeg kan bedre lide ham.”

Jeg er hvad jeg husker er en selvstændig fortsættelse af Min mor var besat.

Jeg var meget berørt af at læse Min mor var besat og har set frem til at læse fortsættelsen, Jeg er hvad jeg husker. Foruden fortsættelsen af forfatterens personlige historie rummer bogen en masse fakta om elektrochok eller ECT, som behandlingen benævnes. Forfatteren bevæger sig hele vejen rundt om emnet, og fortæller nuanceret om behandlingen og dens effekt og bivirkninger. Lige som Min mor var besat er Jeg er hvad jeg husker en meget stærk og vedkommende læseoplevelse.

Jeg har tidligere anmeldt Min mor var besat af Peter Øvig.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *