Malstrøm

malstroem

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Malstrøm af Helle Mogensen.

Psykolog Anne Lebæk går en aften forbi sin venindes hjem på vej hjem fra arbejde. Hun går indenfor og finder en ung kvinde dræbt i husets soveværelse.

Anne kender den døde kvinde fra sin praksis, hvor hun har gået i terapi. Anne kan ikke lade være med at spekulere over, hvem der kan have haft grund til at ønske den unge kvinde død, og begynder at grave i sagen. Hun taler med mange forskellige mennesker, der har kendt den dræbte, og flere lader til at have noget at skjule.

Malstrøm er andet bind i serien om Anne Lebæk. Den første bog i serien hedder Havunger. Den har jeg ikke læst, og det kan måske have indflydelse på min opfattelse af Malstrøm.

Jeg må ærligt erkende, at jeg aldrig blev fanget af bogen. Under læsningen blev jeg hele tiden irriteret over hovedpersonens gøren og laden, og det er jo ikke noget særlig godt udgangspunkt for en god læseoplevelse. Jeg synes, at Anne Lebæk overskrider sine beføjelser gang på gang, og det får i mine øjne historien til at virke urealistisk. Desuden synes jeg, at de fleste af bogens andre karakterer står lidt uskarpt. Så  alt i alt levede bogen ikke op til mine forventninger.

Læs mere om Malstrøm hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *