Den slags små ting

denslagssmaating

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Den slags små ting af Claire Keegan.

Bogens bagsidetekst:

Bill Furlong og hans familie har travlt i dagene op til jul. Mens hans kone og fem døtre gør klar til familiens festmåltid, skal kulhandleren Bill ud med leverancer til hele byen.

Midt i de praktiske gøremål begynder nogle af tilværelsens store spørgsmål at trænge sig på. Bills mor arbejdede som hushjælp, og selvom hun blev gravid som femtenårig, fik hun og Bill højst usædvanligt lov til at blive i huset. I timerne op til jul tænker Bill ikke kun på, at han aldrig har fået at vide, hvem hans far er – han spekulerer også over, hvor lidt, der skulle til, før hans liv var blevet helt anderledes.

Dagens sidste leverance er til byens kloster. Udover nonnerne, der har en magtfuld position i det lille katolske samfund, huser klosteret en række unge, ugifte piger, som er blevet gravide og derfor må skjules for omverdenen. Men da Bill ankommer, ser han noget, der hvirvler op i hans fortid og sætter ham i et moralsk dilemma.

Den slags små ting er en kortroman. Men selv om det er en lille bog, byder den på en stor læseoplevelse. Det er sådan en fin og rørende historie om næstekærlighed. Bogen kalder på eftertanke. Den rummer et smukt budskab.

Læs mere om Den slags slags små ting hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *