Sange om krig og kærlighed

sangeomkrigogkaerlighed

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sange om krig og kærlighed af Santa Montefiore. Bogen er første bind i trilogien Slotskrøniken.

I begyndelsen af 1900-tallet er engelsk-irske Kitty, der er barnebarn af lord og lady Deverill, bedste venner med Bridie, der er er datter af lady Deverills kokkepige. Pigerne, der kommer fra vidt forskellige kår vokser op i det naturskønne landskab ved Castle Deverill i det vestlige Irland. De forelsker sig begge tidligt – i den samme dreng, Jack O’Leary.

Den Irske uafhængighedskrig vender op og ned på hverdagen og livet, som de kender det. Kitty føler sig splittet, og må vælge mellem loyaliteten til sit engelske ophav og sin dybe kærlighed til Irland og ikke mindst til Jack.

Forskellige kontroverser og svigt bevirker, at Kittys og Bridies veje må skilles til trods for deres venskab.

Jeg må indrømme, at det tog mig lidt tid at blive fanget af historien. Persongalleriet forekom mig i begyndelsen noget uoverskueligt og selve fortællingen lidt langsom i optrækket. Men efterhånden kom der mere gang i begivenhederne, og jeg læste med større og større interesse. Jeg endte med at synes rigtig godt om bogen, der kan sammenlignes lidt med Downton Abbey. Jeg ser frem til næste bind i trilogien.

Jeg har tidligere anmeldt Biavlerens datter og Mindernes længsel af Santa Montefiore.

Læs mere om Sange om krig og kærlighed hos Forlaget Turbulenz.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Kan kun være helt enig i din anmeldelse.
    Er selv lige blevet færdig med bogen og syntes den var svær at komme igennem, men den blev bedre jo længere man kom ind i bogen.

    1. Ja, den var lidt svær især i starten – men nu har jeg også læst andet bind og er fast besluttet på også at læse sidste bind, når det udkommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *