Læst i august 2021

laestiaugust2021

I løbet af august har jeg læst bøgerne på billedet. Jeg har igen været godt rundt i forskellige genrer, og jeg synes, at det læsemæssigt har været en rigtig god måned.

I Lukketid af Christine Bojsen  Træden møder læseren en række vidt forskellige kvinder – første gang i køen til prøverummet i H&M midt i den hektiske travlhed lige før jul. Det er en broget flok, vi møder. Det er kvinder med forskellig baggrund og forskellig alder. Vi får lov til at følge dem i en ganske kort periode af deres liv.

Kvæler af Kim Faber & Janni Pedersen er tredje bind i krimiserien om makkerparret Signe Kristiansen og Martin Junckersen. Juncker er tilbage i København. Han er ved at blive skilt og er flyttet ind i en lejlighed i Nordvest. Han har også problemer med helbredet og har lige gennemgået en operation. Signe Kristiansen er glad for at have sin makker tilbage.

Stormfald af Tove Alsterdal er den første bog i en ny serie, der udspiller sig i Ådalen, det norrlandske skovland ved Ångermanelvens bred. Stormfald er en rigtig spændende og velskrevet krimi. Spændingen holder hele vejen, og handlingen tager flere overraskende drejninger undervejs.

Halvt i himlen af Lone Hørslev er en barsk og rørende fortælling om, hvordan det var at være ung i arbejderklassens København i 1920’erne. Søstrene Ellen og Dagmar bor sammen med deres storebror og deres mor i en lille og slidt lejlighed i Larsbjørnsstræde i København. De lever under små kår og må arbejde hårdt for at få det hele til at hænge sammen. De to unge kvinder drømmer om at komme ud af fattigdommens spændetrøje og skabe sig et bedre liv.

Hittebarnets historie af Pam Jenoff er en uforglemmelig og rørende roman baseret på virkelige hændelser under anden verdenskrig. En historie om to stærke kvinder, der kæmper for at overleve og beskytte deres kære.

I Mig ejer ingen af Åsa Linderborg tegner forfatteren et både ærligt, kærligt og meget nuanceret billede af sin far og den barndom, han gav hende. En barndom, der var fattig på mange områder, men rig på kærlighed.

Mellem linjerne af Johanna Schreiber er den første bog i en planlagt trilogi om bøger, kærlighed og intriger på det stockholmske forlag Schantz. Emily er lige blevet skilt og prøver på at finde sige selv i den nye hverdag som single og mor til et delebarn. Hun har travlt på jobbet på forlaget Schantz, hvor hun planlægger store udgivelsesfester, opvarter krævende forfattere og hygger sig med kollegerne.

Den sidste kamelia af Sarah Jio er en romantisk og mystisk historie, der foregår i to tidsspor. I 1940 rejser amerikanske Flora til det engelske gods Livingston Manor. Hun er presset til at begive sig ud på en skummel mission. I 2000 flytter den amerikanske landskabsarkitekts Addison ind på det samme gods.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *