Hittebarnets historie

hittebarnetshistorie

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Hittebarnets historie af Pam Jenoff.

Hittebarnets historie er en uforglemmelig og rørende roman baseret på virkelige hændelser under anden verdenskrig. En historie om to stærke kvinder, der kæmper for at overleve og beskytte deres kære.

Tyskland 1944. 16-årige Noa er smidt ud hjemmefra og tjener til dagen og vejen ved at gøre rent på jernbanestationen i en lille sydtysk by. En vinteraften hører Noa barnegråd på stationen og opdager en hel godsvogn fyldt med spædbørn. Børnene er iskolde, og ikke alle er i live. Uden at betænke sig tager Noa det barn, der græder, og flygter med det væk fra vagterne, der bevogter stationen.

Et omrejsende cirkus bliver redningen for Noa og den lille. De får en seng at sove i og noget at spise. De må gerne blive i cirkusset, men det kræver, at Noa lærer at flyve i trapez, så hun kan gøre nytte og udfylde en ledig plads i truppen. Astrid er en dygtig artist og står for at oplære Noa. Astrid har ligesom Noa grund til at frygte de tyske soldater.

Hittebarnets historie er en hjerteskærende og gribende historie. Romanen er endnu en beretning om de forfærdelige ting, der skete under anden verdenskrig, men samtidig en smuk fortælling om mod, kærlighed, venskab og sammenhold. Den går lige i hjertet.

Læs mere om Hittebarnets historie hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *