Mig ejer ingen

migejeringen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Mig ejer ingen af Åsa Linderborg.

Åsa er kun fire år, da hendes mor flytter for at leve sammen med en ny mand. Åsa og hendes far har nu kun hinanden. Leif er grovsmed. Han arbejder hårdt og sætter en ære i at levere et godt stykke arbejde. Efter arbejdstid er han træt, men aldrig for træt til at give sin datter masser af kærlighed. Alt det praktiske ved at have et barn er Leif ikke så god til. Men hans søster vasker for ham, og hans forældre byder tit på aftensmad. Leif drikker for meget, og pengene slår aldrig til. På mange måder er det uden for enhver tvivl, at han udsætter sin datter for omsorgssvigt. Men han gør sit bedste, og Åsa er aldrig i tvivl om, at hendes far elsker hende.

Mig ejer ingen har gjort et stort indtryk på mig. Åsa tegner et  både ærligt,  kærligt og meget nuanceret billede af sin far og den barndom, han gav hende. En barndom, der var fattig på mange områder, men rig på kærlighed. Mange gange under læsningen fik jeg en klump i halsen, for de måtte holde til meget de to – både Åsa og Leif. Kun den gensidige kærlighed bar dem igennem. Mig ejer ingen er en stærk og meget bevægende skildring af en barndom og opvækst. En fremragende læseoplevelse.

Bogen udkom på dansk første gang i 2008.

Læs mere om Mig ejer ingen hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *