Den sidste boghandel i London

densidsteboghandelilondon

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Den sidste boghandel i London af Madeline Martin (Lindhardt og Ringhof).

Grace flytter til London i 1939 sammen med sin veninde Viv. De drømmer om en fremtid med fest og farver og spændende jobs i storbyens smarte stormagasiner. Desværre har Grace ingen anbefaling, og det kan gøre det svært for hende at få det eftertragtede job. De to unge kvinder får lov til at bo hos Graces afdøde  mors veninde, mrs. Weatherford. Hun skaffer også Grace en tidsbegrænset ansættelse i Primrose Hill Books.

Boghandlen er rodet og forsømt men fuld af atmosfære. Boghandleren er en lidt vrissen og forbeholden, gammel mand, Mr. Evans. Efterhånden får Grace lov til at lave små ændringer i butikken. Hun rydder op og sætter alting i system.  Kunderne lægger mærke til forandringerne, og der bliver langet flere og flere bøger over disken. En af de faste kunder, den flotte George giver sin glæde ved litteratur videre til Grace.

Da London kommer under angreb, træder Grace i karakter. Hun udviser både mod og handlekraft og hjælper, hvor hun kan, i det kvarter, hvor hun er kommet til at føle sig hjemme.

Jeg har følt mig i rigtig godt selskab under læsningen af bogen. Det er en historisk roman, der skildrer voldsomme begivenheder fra Anden Verdenskrig. Bogen byder på både drama og tragedier, men den er fortalt så fint og nænsomt og er fuld af atmosfære og sympatiske og hjertevarme personer. Den sidste boghandel i London handler om mod, kærlighed, venskab og sammenhold – og i høj grad om bøger. Alt i alt er bogen både underholdende, rørende og charmerende  – en rigtig perle.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *