Læst i januar 21

laestijanuar21

Hvor er det godt, der findes bøger. Ellers er det ikke godt at vide, hvordan man skulle klare denne mærkelige tid, vi står midt i. I januar har jeg i høj grad søgt tilflugt i bøgernes univers. Jeg har læst den stak skønne og meget forskellige bøger, du ser på billedet herover.

Anti-inflammatorisk topform på 4 uger af Martin Kreutzer og Simon Weisdorf er ikke den første bog om antiinflammatorisk livsstil, jeg har læst. Alligevel har bogen bragt mig ny viden og givet blod på tanden. Bogen beskriver på en enkel måde fordelene ved de enkelte, udvalgte madvarer – deres virkning i kroppen. Der er indkøbslister, madplaner, indbydende opskrifter og en lille peptalk hist og her. Der er gode råd om motion, søvn og stresshåndtering, som også hører med til en antiinflammatorisk livsstil.

Verdens bedste bedste af Lars Daneskov er en skøn fortælling om, hvordan det er at få børnebørn. Den rammer plet. Jeg ved det, fordi jeg selv er så heldig at have et barnebarn. Alle de store følelser det vækker, når man bliver bedstefar eller bedstemor, er så fint beskrevet i bogen.

Når tiden går i stå af Ninni Schulman er 6. selvstændige bind i en krimiserie. Desværre har jeg ikke læst de første fem bind, men det vil jeg snarest forsøge at råde bod på. Når tiden går i stå er en af den slags romaner, man slet ikke kan lægge fra sig, før sidste side er vendt. Og når sidste side så er vendt, er man slet ikke færdig med bogen, for man har fået så meget at tænke over under læsningen.

Store børn af Elisabeth Gjerluff Nielsen er en erindringsbog, der sætter en tyk streg under det faktum, at vi mennesker oplever ting forskelligt og reagerer forskelligt på vores oplevelser – selv om vi er i familie. Endnu en bog om de svære familierelationer.

Familien Winther af Katrine Wessel. Bogen er første bind i fortællingen om Winther-dynastiet. Dette første bind i serien er en forrygende start på fortællingen om den velhavende Winther-familie. Det er en fortælling for alle, der elskede Herskab og tjenestefolk og Downton Abbey.

Hvis du vil have mig af Katrine Wessel er andet bind i serien om Winther-dynastiet. Jeg har slugt denne anden bog i rækken nærmest i én mundfuld. Det er en historie fuld af romantik og intriger. Læseren lærer efterhånden seriens karakterer bedre at kende, og det gør læsningen mere og mere spændende.

Rosenhavens hemmeligheder af Katrine Wessel er 3. bind i serien om Winther-dynastiet. Denne historiske og romantiske serie bliver bare bedre og bedre. I dette bind løftes sløret for nogle af de dystre hemmeligheder, man kun fik en vag anelse om i seriens første to bind.

Men så døde mormor af Louise Winther er en fortælling om et hverdagsliv på godt og ondt – et underspillet drama, som trækker tråde mange år frem.

Det samme og noget helt andet af Katrine Marie Guldager handler om en ung kvinde, der i løbet af meget kort tid mister både en god veninde og sin far. Begge mister livet under dramatiske og ulykkelige omstændigheder. I kølvandet på faderens død følger arvestridigheder og manglende sammenhold i familien. Romanen skildrer kvinden i årene efter faderens død, hvor hun forsøger at finde fodfæste igen og finde sin vej videre i livet. Det samme og noget helt andet er en roman, der på den ene eller den anden måde har noget at fortælle os allesammen.

Vi tog op med mor af Karin Smirnoff. Bogen er andet bind i trilogien om Jana, som vi første gang mødte i Jeg tog ned til bror. Jeg syntes rigtig godt om første bind i trilogien. Dette andet bind er endnu bedre. Romanens karakterer er meget specielle men også meget troværdige. Sproget er blomstrende og meget beskrivende på en helt unik måde. Selv om historien er ret så barsk, må der af og til trækkes på smilebåndet, når beskrivelserne og sproget for alvor folder sig ud. Den specielle måde, som bøgerne er skrevet på, og som man lige skulle vænne sig til i begyndelsen af første bind, er blevet en kæmpestor styrke.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *