Når tiden går i stå

naartidengaaristaa

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Når tiden går i stå af Ninni Schulman.

Forlaget skriver:

Det årlige festspil i den midtsvenske by Ekshärad står for døren, og på plakaten er en forestilling om den sagnomspundne urmager Johan Tinglöf. Men en af skuespillerne forsvinder, og to dage senere bliver hun fundet død under uhyggelige omstændigheder.

Politibetjentene i Hagfors Christer Berglund og Petra Wilander står på bar bund. Og da endnu et offer dukker op, tilkaldes der assistance fra Stockholm. Sagen lander på det værst tænkelige tidspunkt. Petra er ved at komme sig efter en skilsmisse, Christer og hans kone forsøger at få et barn, og den lokale journalist Magdalena Hansson, som modvilligt bliver sat på sagen, er ramt af depression.

Mordene lader til at hænge sammen, men de er udført på vidt forskellige måder. Hvad er det, Petra og Christer overser? Hvor er fællesnævneren, som ingen kan få øje på?

Imens politiet nærmer sig, forbereder morderen sit næste træk. Det er led i en sadistisk plan, og i den er der ofre nok at tage af.

Når tiden går i stå, er 6. selvstændige bind i en serie. Desværre har jeg ikke læst de første fem bind, men det vil jeg snarest forsøge at råde bod på. Selv om jeg altså er kommet lidt sent ind i serien, synes jeg, det er gået fint med at få overblik over de gennemgående karakterer og finde ud af, hvem de er som mennesker. De er alle ret nuancerede, interessante og meget menneskelige og troværdige. Faktisk synes jeg, at de dele af romanen, hvor læseren får lov til at følge de gennemgående karakteres liv, er mindst lige så interessante og medrivende som selve krimidelen. Når tiden går i stå er en af den slags romaner, man slet ikke kan lægge fra sig, før sidste side er vendt. Og når sidste side så er vendt, er man slet ikke færdig med bogen, for man har fået så meget at tænke over under læsningen. Jeg anbefaler bogen på det varmeste.

Læs mere om Når tiden går i stå hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *