Det samme og noget helt andet

detsammeognogetheltandet

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Det samme og noget helt andet af Katrine Marie Guldager.

Det samme og noget helt andet handler om en ung kvinde, der i løbet af meget kort tid mister både en god veninde og sin far. Begge mister livet under dramatiske og ulykkelige omstændigheder. I kølvandet på faderens død følger arvestridigheder og manglende sammenhold i familien. Romanen skildrer kvinden i årene efter faderens død, hvor hun forsøger at finde fodfæste igen og finde sin vej videre i livet.

Det er svært for hende. Hun føler sig kørt ud på et sidespor i – og af – familien. Hun føler sig ikke tryg og tilpas i sin egen familie. Utrygheden breder sig til andre områder af hendes tilværelse. Hun er usikker og må kæmpe meget både med sig selv og sine omgivelser.

Katrine Marie Guldager har før skrevet om de svære familierelationer. Om hvordan familien somme tider kan tynge et menneske i stedet for at styrke det. Nu gør hun det igen. Hun linder på en dør ind til de allerinderste svære tanker om sin egen plads i familien og i tilværelsen.

Bogen har gjort indtryk på mig. Det er en af den slags romaner, der kalder på eftertanke og selvransagelse. Der er ikke to familier, der er ens. Og der er ikke nogen facitliste for, hvordan en familie skal være. Mennesker reagerer forskelligt på det, de kommer ud for i livet. Men fælles for os allesammen er vel nok, at de nære familiemedlemmer er dem, vi søger trøst og støtte hos, når livet går os imod. Det er desværre ikke en selvfølge i alle familier, at behovet for omsorg og forståelse bliver mødt.

Det samme og noget helt andet er en roman, der på den ene eller den anden måde har noget at fortælle os allesammen.

Jeg har tidligere anmeldt En uskyldig familie og Et rigtigt liv af Katrine Marie Guldager her på bloggen.

Læs mere om Det samme og noget helt andet hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *