Den jeg skulle blive

denjegskulleblive

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Den jeg skulle blive af Geir Gulliksen.

Forlaget skriver:

Midt i livet står Henning pludselig alene. Han er blevet skilt flere gange, han ser sjældent sine børn, og da han opfører sig grænseoverskridende over for en kunde, bliver han fyret fra sit arbejde på et reklamebureau.

Den uventede fritstilling får Henning til at genoverveje sin tilværelse: Hvilken mand har han været over for de kvinder, der formede hans liv? Hvilken slags barn var han, og hvilken slags far?

Spørgsmålene fører til overraskende erkendelser om Hennings liv – ikke mindst om hans forhold til den fremmedfjendske datter Synne, der forsøger at holde Henning på afstand. Men de fører også til uventede møder, der for altid ændrer Hennings syn på køn og identitet.

Den jeg skulle blive er en gribende og eftertænksom roman om de små og store forskelle mellem den, man er, og den, man gerne vil være.

Geir Gulliksen har en særlig måde at skrive på. Selv når han skriver modigt og ligefremt, er der noget sårbart og poetisk over skildringen. Også i denne roman tegner han et billede af en søgende hovedperson, der kæmper med at finde sig til rette med sit selvbillede. Den jeg skulle blive er ikke en roman, man lige læser i en ruf. Lige som romanens Henning har læseren brug for lidt tid til refleksion. Der er så mange små iagttagelser og pudsige detaljer, der fortjener opmærksomhed, i dette nuancerede portræt af en mand.

Jeg har tidligere anmeldt Historie om et ægteskab og Se på os nu af Geir Gulliksen her på bloggen.

Læs mere om Den jeg skulle blive og Geir Gulliksen hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *