Helenes krig

heleneskrig

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Helenes krig af Pernille Juhl, People’sPress. Bogen er første del af en serie.

Helene bor sammen med sine forældre og sin lillebror i København. Hun er netop begyndt på jurastudiet på Københavns Universitet. Helene er en stræber, hun er flittig og sigter mod at blive den bedste på sin årgang. Hun tager sit studie meget seriøst, selv om hendes forældre mener, at hvis bare hun kan finde en kommende ægtemand blandt de jurastuderende, er hendes lykke gjort.

Men det er 1940 og Anden Verdenskrig er en realitet. Helene finder en veninde, Jonna på studiet. Hun er mere ubekymret og udadvendt end Helene, og de to unge kvinder begynder at omgås en gruppe unge, der er politisk engagerede. Efterhånden bliver Jonna, Helene og flere andre involveret i en modstandsgruppe. I begyndelsen trykker og uddeler de illegale flyveblade, men efterhånden deltager de i mere risikable aktioner.

Helene klarer sig godt i modstandsgruppen og får tildelt flere og mere farlige opgaver. Snart har hun slet ikke tid til at passe sit studie. Hun lyver overfor sine forældre, så de stadig tror, at hun har travlt med studierne.

Men Helene har endnu en hemmelighed. En som hun ikke indvier nogen i – ikke engang veninden Jonna. Helene har nemlig forelsket sig i en ung mand, der har tæt forbindelse til besættelsesmagten.

Jeg kan rigtig godt lide at læse bøger om Anden Verdenskrig og få et større indblik i, hvordan det var at være dansker i den periode. Helenes krig er endnu en brik i det puslespil. Romanen er både spændende og velskrevet og giver et bud på, hvordan krigen ændrede hverdagen for ganske almindelige unge mennesker. Jeg har været meget optaget af historien om Helene og hendes udvikling fra den pæne pige, der ville please alle – til modig, handlekraftig kvinde med egne meninger og holdninger. At historien også rummer en kompliceret kærlighedshistorie gør den endnu bedre.

Jeg glæder mig meget til at læse mere om Helene i seriens andet bind Helenes befrielse.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *