Læst i december 23

laestidecember23

I december har jeg læst bøgerne på billedet. Det har været en lidt usædvanlig måned, hvad læsning angår. Jeg har ikke fået læst særlig meget, og i modsætning til, hvad jeg plejer, har jeg holdt mig til en enkelt forfatter. Jeg har virkelig haft brug for at læse noget let og hyggeligt, og har derfor nydt at fordybe mig i Katrine Wessels forfatterskab.

Jul i Nyhavn er en charmerende og sjov juleroman fuld af forviklinger, humor, romantik og julestemning. Norske Hedvig er psykolog og har udgivet en bog om parforhold. Nu skal hun besøge sit danske forlag i København for at modtage en pris for bogen, som er blevet en bestseller. Hun skulle have haft sin mand med på turen. Det var planen, at de skulle nyde et par dage i København og fejre deres bryllupsdag. Desværre knirker deres forhold, og Hedvig beslutter at tage til København uden ham. I stedet inviterer hun sin søster Hanne med.

Selv om romanen er munter læsning, er det også en bog, der handler om parforholdet, forholdet mellem forældre og børn og mellem søskende. En rigtig dejlig og varm feel good-juleroman.

Teatrets hemmeligheder er den første i Kristiania-serien om 1880’ernes teaterverden og bohemernes Kristiania. Det er en fortælling om fire unge mennesker på tærsklen til voksenlivet, som alle må brolægge sin egen skæbne, hvis de skal klare sig i en foranderlig verden.

Med Teatrets hemmeligheder har serien fået en virkelig lovende start. Jeg er allerede vild med den. Katrine Wessel forstår virkelig at skabe et charmerende og autentisk univers i sine romaner. Sproget er let og flydende og underholdningsværdien høj. Karaktererne er troværdige – jeg holder allerede af dem og glæder mig til at lære dem bedre at kende.

Maskefald er den anden bog  i Kristiania-serien. I Maskefald følger læseren igen den fattige Oda, der sammen med sin mor syer kostumer for teatret. Faktisk er Odas mor meget syg og ved at blive blind, så Oda har fuldstændig overtaget arbejdet. Samtidig vikarierer hun som påklæderske på teatret, da den faste påklæderske er sygemeldt. I sin sparsomme fritid passer Oda sin mor og sine korte stævnemøder med kæresten Erik.

Jeg er allerede faldet pladask for denne her serie. Jeg har slugt anden bog i serien nærmest i én mundfuld. Det er en historie fuld af romantik, drama og intriger.

Forårsnætter er tredje bind i Kristiania-serien. Det skaber stor opstandelse på teatret, da der under en forestilling sker noget helt uhørt. Det medfører, at Oda må gå til bekendelse og fortælle, at det er hende og ikke hendes mor, der syer de kostumer, hun afleverer til teatret. Det er så svært for Oda, at hun begynder at overveje, om hun måske alligevel skal stikke af til Amerika sammen med Erik.

Denne serie bliver bare bedre og bedre i takt med, at man som læser kommer tættere på karaktererne. Det er et virkelig charmerende univers, Katrine Wessel har skabt i serien.

Lyst og længsel er fjerde bind i Kristiania-serien. Oda har travlt. Meget travlt. Hun har stadig meget sytøj, der skal leveres, og hun arbejder mere og mere på teatret. Hun har knapt nok tid til at være sammen med kæresten Erik, og der opstår misforståelser imellem dem.

Jeg ved, at jeg gentager mig selv. Men jeg er virkelig godt underholdt af Kristiania-serien. Bøgerne er fulde af hjerte og smerte, og jeg æder det hele råt og glemmer alt omkring mig, når jeg fordyber mig i seriens univers.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *