Læst i august 23

laestiaugust23

I løbet af august har jeg læst bøgerne på billedet. Som sædvanlig har jeg bevæget mig lidt rundt i forskellige genrer.

Sandhedens time af Cara Hunter er den femte bog i krimiserien om kriminalinspektør Adam Fawley og hans team.

Da en ung og smuk Oxford-studerende anklager en af universitetets professorer for seksuelt overgreb, tror kriminalinspektør Adam Fawley og hans team, at de har hørt det hele før. Men de kunne ikke tage mere fejl. For denne gang er den  anklagede en kvinde og den lysende stjerne på sin afdeling, og den  studerende en to meter høj mandlig rugbyspiller.

Snart befinder kriminalinspektør Adam Fawley og hans team sig i et kapløb med tiden for at afsløre sandheden.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Cara Hunters Oxford-serie, og denne nye bog i serien har bestemt ikke ændret på det. Endnu en gang har forfatteren skrevet en krimi, hvor spændingen holder hele vejen igennem.

Skoven, bænken og livets store spørgsmål – Om et møde som ændrede alt – af Tessa Randau.

På en bænk i en skovlysning. Her møder en stresset mor en gammel dame, der fortæller hende om ¨livets store spørgsmål¨- fire spørgsmål, som har potentialet til at ændre alt til det positive. Det bliver et møde, som ændrer retningen i den unge kvindes liv for altid.

Det har været en fornøjelse at læse denne lille bog. De fleste vil nok kunne nikke genkendende til nogle af de ting, der stresser den unge kvinde i bogen. Spørgsmålet er, om de også ved, hvad de kan gøre ved det. Fortællingen i bogen er meget tankevækkende. En positiv lille historie, der kan sætte tanker i gang.

386 af Kamilla Hega Holst.

Kæresteparret Mai og Johan får vendt op og ned på deres stille liv, da Johans gamle klassekammerat Daniel pludselig dukker op efter flere år i udlandet. Før de helt når at overveje det, er Daniel indlogeret i parrets hus.

Jeg har haft meget svært ved at lægge denne her roman fra mig. Den er skrevet i korte, intense kapitler og i et præcist og fængende sprog. Den tager fat på forskellige tabubelagte emner, og efterhånden som handlingen skrider frem, får læseren større og større indblik i de tre hovedpersoners udfordringer, baggrund og hemmeligheder. 386 er en stærk læseoplevelse.

Det lille hotel under nordlyset af Julie Caplin.

Lucy har fået sit hjerte knust. Hendes karriere ligger i ruiner. Og nu har hun bare brug for at komme væk fra det hele. Hun siger ja tak til et tidsbegrænset job på et lille hotel i Island. Snart befinder hun sig i et storslået land med varme kilder og snedækkede gletsjere. Kollegerne på hotellet er imødekommende, og Lucy lægger især mærke til den flotte skotske bartender Alex.

Jeg har været temmelig begejstret for de første tre bøger i denne serie, men jeg er en lille smule skuffet over Det lille hotel under nordlyset.

Et sidste brev fra Grækenland af Emma Cowell.

Sophie har mistet sin mor, der var en kendt kunstmaler. Sophie går rundt i det tomme hus og mindes sin lykkelige barndom. Hun er lige kommet ud af et kompliceret forhold og føler sig meget alene. Da hun finder noget blandt sin mors efterladte ting, der vækker hendes nysgerrighed, forlader hun hjemmet i England og rejser til Methoni i Grækenland.

Jeg har været rigtig godt underholdt af Et sidste brev fra Grækenland. Bogen er romantisk og stemningsfuld, sproget let og flydende og karaktererne farverige og troværdige. Jeg vil anbefale bogen til alle, der kan lide en velskrevet feelgood roman fuld af atmosfære, kærlighed og familiehemmeligheder.

Den tavse frisør af Kenneth Degnbol & Dagmar Winther er 2. selvstændige bind i Djursland-serien.

Lisa, byens frisør findes død i sit hjem i Roslinge. I stuen, hvor hun ligger på gulvet, er der spor efter tumult. Der er sengetøj i vaskemaskinen. Der står glas på bordet, og i Lisas kalender er der noteret en kryptisk aftale. Men hvem kan have haft et motiv til at dræbe den afholdte kvinde?

Jeg kunne rigtig godt lide den første bog i serien, og toeren her er endnu bedre, synes jeg. Den tavse frisør er en spændende krimi uden at være alt for uhyggelig og bloddryppende. Det kan jeg godt lide.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *