Skyggeriget

skyggeriget

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Skyggeriget af Kim Faber & Janni Pedersen. Bogen er fjerde selvstændige bind i krimiserien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Forlaget skriver:

En tilsyneladende uskyldig mand mister livet under en voldsom eksplosion på Nordjyllandsværket – et af Danmarks sidste kulfyrede kraftværker. Hvad der først ligner en ulykke, viser sig hurtigt at være et angreb, da politiet finder fragmenter af en militær kamikazedrone i murbrokkerne. Danmark er ramt af sit første tilfælde af klimaterror.

Samme morgen findes en mand dræbt i en velhavervilla i det nordlige København. Han er søn af landets kontroversielle klimaminister, og sagen detonerer for alvor mellem efterforskernes hænder, da obduktionen viser, at den dræbte har haft et heftigt kokainmisbrug. Desuden viser han sig at have tætte forbindelser til en hidtil ukendt narkobande.

Er der en sammenhæng mellem de to forbrydelser?

Jeg kan virkelig godt lide denne krimiserie og de to hovedpersoner. Denne gang kommer de dramatiske hændelser meget tæt på dem begge to, og som læser har jeg siddet med tilbageholdt åndedræt og næsten ikke turdet læse videre. Bogen er virkelig spændende og tager fat i ikke så få aktuelle problematikker. De to forfattere forstår at skrue en krimi sammen, der fastholder læseren, samtidig med, at han/hun tvinges til at overveje en ting eller to, der ligner virkeligheden uhyggeligt meget. Supergod krimi – jeg glæder mig allerede til den næste i rækken.

Jeg har tidligere anmeldt de tre første bøger i serien: Vinterland,  Satans sommer og Kvæler.

Læs mere om Skyggeriget hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *