Hvor du går, følger jeg

hvordugaarfoelgerjeg

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Hvor du går, følger jeg af Lina Nordquist.

Fra bogens bagsidetekst:

Nordsverige, i slutningen af det 19. århundrede: Unni, Armod og den lille Roar flygter fra Norge for at finde et nyt hjem. De slår sig ned på et øde husmandssted i skoven, et sted mellem menneskeland og vildmark.

I deres nye hjem, ved de blå bjerge og sortmørke skove, bøjer den lille familie sig for naturens og skovbondens brutale luner.

Mere end halvfjerds år senere sidder Kåra ved det køkkenbord, som Armod i sin tid byggede. Hun planlægger sin svigerfar Roars begravelse. Det er ved at blive mørkt i stuen. Hvad skete der egentlig for længe siden, da Roars forældre kom til huset? Unni og Armods kærlighed var større end noget andet. Kåras bekymringer er lige så store. Nu vil hun bryde tavsheden og lægge hemmelighederne på bordet.

Hvor du går, følger jeg er en helt enestående roman. Den er gribende og sørgelig og smuk – og mesterligt fortalt. En stærk historie om en familie, der bliver umenneskeligt hårdt ramt af skæbnen den ene gang efter den anden. Gang på gang bliver de slået til jorden. Og hver gang giver deres indbyrdes kærlighed dem styrke til at rejse sig igen og kæmpe videre. Alting – både steder, ting og mennesker er beskrevet så fint og skarpt, at jeg ser det hele tydeligt for mig. Hvor du går, følger jeg er en af de største læseoplevelser, jeg har haft meget længe. Fortællingen har gjort et dybt indtryk på mig, og jeg ved, at den vil blive ved med at dukke op i mine tanker i lang tid. Jeg anbefaler bogen på det varmeste.

Læs mere om Hvor du går, følger jeg hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *