Vinterland

vinterland

Jeg har læst Vinterland af Kim Faber og Janni Pedersen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Den garvede politikommissær Martin Juncker har trådt ved siden af og er blevet forflyttet til den lille by Sandsted på Sydsjælland. Sammen med en politielev og en politiassistent skal han bemande en nyoprettet lokalstation. Opgaven er blandt andet at håndtere udfordringerne med et nærliggende asylcenter. Samtidig forsøger Juncker at tage sig af sin gamle, demente far.

Da en kraftig bombe rammer et julemarked i indre København, føler Juncker sig helt hægtet af, fordi han ikke deltager i efterforskningen. Det gør til gengæld hans tidligere makker Signe Kristiansen. Hun kaster sig ud i jagten på gerningsmanden/mændene, mens hun kæmper med frygten for, at hendes søster er blandt de dræbte.

Samtidig lander der et en mordsag på Junckers bord på lokalstationen i Sandsted. En mand er blevet myrdet, og hans kone er forsvundet.

Det er noget af en sværvægter-krimi Janni Pedersen og Kim Faber her debuterer med. Den er både spændende og velskrevet, tempoet er højt, og den berører  mange problematikker såvel menneskelige som samfundsmæssige. Jeg må indrømme, at jeg har været tabt for omverdenen, mens jeg har læst bogen. Den har været meget svær at slippe.

Jeg håber, at forfatterne vil vende tilbage med meget mere om Martin Juncker og Signe Kristiansen. Jeg vil meget gerne lære det tidligere makkerpar bedre at kende og høre, hvordan det går dem i deres respektive ikke helt uproblematiske privatliv.

Læs mere om Vinterland på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det var en god anmeldelse for en helt ny krimi. Den skal bestemt på læselisten (hvis den altså bliver indlæst som lydbog….). Tak for anbefalingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *