Generation 7/7

generation7/7

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Generation 7/7 af Emilie Stein Thorsen.

Fra bogens bagsidetekst:

Generation 7/7 er tanker og barndomserindringer fra Emilie Stein Thorsen og 25 andre skilsmissebørn fra 90’erne. Nogle var skilsmissebørn, før de kunne tale, andre blev det først, efter de var blevet konfirmeret. Men fælles for dem alle er, at de er blevet gode til at navigere i de voksnes følelser og konflikter i familiekonstellationer med både højt til loftet, stort humoristisk potentiale og total forvirring.

Generation 7/7 er en meget vigtig bog – mig bekendt den første af sin slags. Her fortælles råt for usødet, hvordan det faktisk er at være barnet i minefeltet mellem de to skilte forældre, deres nye kærester og disses børn. Det er jo i de allerfleste tilfælde rigtig godt, at forældre i vore dage deler forældremyndigheden og begge fortsat har en hverdag sammen med deres børn efter skilsmissen. Men set fra børnenes perspektiv er det ikke udelukkende godt – det er tit også meget krævende og problematisk.

Jeg har siddet med en klump i halsen en del gange under læsningen. For det er altså hjerteskærende at læse om børn, der tager langt mere ansvar end dem, der burde være de voksne. Om børn, der tilpasser sig og er omstillingsparate hver eneste uge.

De allerfleste af os kender vist mindst et barn, der lever i en 7/7 ordning eller lignende – bogen fortæller os, hvordan det kan opleves. Så bogen har et budskab til os alle. Læs den.

Læs mere om Generation 7/7 hos Gyldendal.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *